Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

ABD'den Cerablus açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı, 'Türkiye Cerablus'u vurdu' haberlerine yönelik açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 01:21:03

ABD'den Cerablus açıklaması

Pentagon Sözcüsü Cook, Türkiye'nin Cerablus'taki IŞİD hedeflerini vurduğu haberleriyle ilgili olarak "Operasyonlarını, amaçlarının ne olduğunu değerlendirmeyi Türklere bırakıyorum. Bize göre odak noktası IŞİD olmalı. Gördüğümüz kadarıyla bu da yapılıyor" dedi.

Ajanslarda yer alan bilgide; ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile mücadele eden koalisyon güçlerini gerekirse uçak göndererek korumaya devam edeceklerini, bunun bir 'uçuşa yasak bölge' anlamına gelmediğini söyledi. 

Peter Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Haseke'de PYD'nin kontrolündeki bölgelerin Suriye ordusuna ait uçaklar tarafından bombalanması üzerine, koalisyon uçaklarının bölgeye gönderilmesine ilişkin soruları yanıtladı. Cook, "Koalisyon güçlerini Suriye'de korumaya devam edeceğiz. Bunu da geçen hafta gösterdik. Hava operasyonlarımızın detaylarına girmeyeceğim ama bunu yapmayı sürdüreceğiz. Hava gücümüzü gerektiğinde ortak operasyonlarda koalisyon güçlerimizi korumak için kullanacağız" diye konuştu.

Cook, Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin tehdit altında olması halinde 'ABD'nin bu kuvvetleri koruma hakkına sahip olduğunu' belirtti.

'ODAK NOKTASI IŞİD OLMALI'

Türkiye'nin Cerablus'ta YPG ve IŞİD hedeflerini vurduğuna dair haberlere ilişkin değerlendirmesi sorulan Cook, konunun Türk makamlarına sorulmasını istedi. Cook, Cerablus'un yabancı savaşçıların geçişi bakımından endişe noktası olduğunu belirterek, "Suriye'nin herhangi bir yerinde, özellikle de böyle önemli bir yerde, IŞİD'e yönelik baskı önemlidir. IŞİD'in Cerablus dahil, Suriye'nin her yerinden atılmasını görmeyi istiyoruz" dedi.

"YPG'nin de vurulması, ABD'de endişeye yol açtı mı?" sorusu yöneltilen Cook, "Operasyonlarını, amaçlarının ne olduğunu değerlendirmeyi Türklere bırakıyorum. Bize göre odak noktası IŞİD olmalı. Gördüğümüz kadarıyla bu da yapılıyor" karşılığını verdi.

Cook, ayrıca Gaziantep'te hafta sonunda düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Haber Ara