Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

ABD'den 'Cenevre' açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, 'Cenevre’deki görüşmede diplomatik sürecin ilerletilmesi amaçlanıyor' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 03:39:06

ABD'den 'Cenevre' açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de savaşı sona erdirmek amacıyla yarın Cenevre'de başlayacak görüşmelerin taraflar arasında yüz yüze konuşmaları içermeceğini, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin diplomatik sürecin ilerletilmesi için Suriye hükümeti ve muhaliflerin temsilcilerinin arasında “mekik dokuyacağı” görüşmeler olacağını söyledi.

Earnest, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Cenevre'de başlaması planlanan Suriye görüşmelerine ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye'deki hükümet ile muhalifleri bir araya getirmek için uzun süredir çaba harcandığını belirten Earnest, "Cenevre görüşmeleri bu iki taraf arasında yüz yüze görüşmelerin yapılmasından ziyade daha çok BM yetkililerinin, hükümet temsilcileri ile muhaliflerin temsilcileri arasında diplomatik süreci ilerletmek için mekik dokuyacakları görüşmeler için planlandı" ifadesini kullandı.

Earnest, Cenevre'de görüşmelerin yapılması noktasında büyük ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayarak, "İlerleme sağlama kaydetmeye dönük ümitliyiz ve bu görevin zorluğunu kimse hafife almıyor” diye konuştu.

Bir soru üzerine Earnest, İran ile varılan nükleer anlaşmanın Cenevre görüşmelerine bir katkısının bulunmadığını dile getirdi. Earnest, "İran'ın nükleer silah elde edinmesini önlemek amacıyla yürürlüğe giren uluslararası anlaşmanın ardından, bu görüşmelerde herhangi bir revizyon veya dramatik bir değişim gördüğümüzü söyleyemeyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara