Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

ABD'den çelişkili 'Suriye' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili kafa karıştıran açıklamalarda bulundu. İlk önce 'ABD, IŞİD ile savaşına devam ederken askerlerini Suriye'den çekecek' diyen Pompeo daha sonra, 'Trump Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-10 17:25:11

ABD'den çelişkili 'Suriye' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, çıktığı Ortadoğu turunda, Ürdün ve Irak'ın ardından bugün Mısır'da temaslarda bulundu.

Pompeo, ABD'nin aldığı Suriye'den çekilme kararı hakkında, Mısırlı mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında yeni bir açıklama yaptı. Pompeo, "ABD, IŞİD ile savaşına devam ederken askerlerini Suriye'den çekecek" dedi. ABD'li bakan, "ABD'nin Ortadoğu'da kararlı bir ortak" olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Pompeo daha sonraki açıklamasında, "Trump Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz" dedi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Jean-Yves Le Drian, Fransa'nın C-News televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye'de siyasi bir çözüm sağlanmasının ardından Fransa'nın ülkeden çekileceğini açıkladı. Le Drian, "Irak'ta askeri olarak bulunuyoruz. Suriye'de ise az bir varlığımız var. Rusya, Suriye'deki anlaşmazlığa siyasi çözüm bulmaktan sorumludur. Rusya'nın, kimyasal silah kullanılmasını engellemek için savaşla değil, Suriye ihtilafına siyasi bir çözüm bulma sorumluluğu var" dedi.

Haber Ara