Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

ABD'den çelişkili Menbiç ve YPG açıklaması

ABD yönetimi, YPG'nin Menbiç çekilme durumuyla ilgili çelişkili bir açıklamada bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 03:55:46

ABD'den çelişkili Menbiç ve YPG açıklaması

ABD ordusunun Bağdat'taki sözcüsü Albay Dorrian önce, Menbiç'te YPG güçlerinin bulunmadığını açıkladı, daha sonra ise 'anladığım kadarıyla bugün çekiliyorlardı' ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Albay John Dorrian, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı toplantıda Pentagon'daki basın mensuplarının Suriye'deki son gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Muhabirin sorusu üzerine, PYD/YPG unsurlarının Menbiç'ten ayrılıp ayrılmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dorrian, önce "Menbiç'te hiç YPG unsuru bulunmadığını mı söylüyorsunuz?" sorusuna "Bu doğru" cevabını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'un, Twitter hesabından yaptığı "PYD/PKK militanları yerel unsurlara verdiği eğitimi tamamlayınca ilçeden ayrılacak" açıklamasının hatırlatılması üzerine Dorrian, "Özel Temsilci McGurk'ün söylediklerini onaylıyorum" dedi. Dorrian, açıklamasının tam olarak anlaşılmadığı ve şu an Menbiç'te hiç YPG unsurunun kalıp kalmadığını sorusuna, "Kaldığına inanmıyorum. Benim anladığım onlar bugün çekiliyorlardı" cevabını verdi. McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada YPG tarafından yerel unsurlara 'eğitim' verildiğini ve bu sürecin tamamlanmasıyla tüm YPG unsurlarının ilçeyi terk edeceğini belirtmişti.

'EL BAB'IN ALINMASI ÇOK YAKIN'

Albay Dorrian, Türkiye'nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nca (ÖSO) Suriye'nin El Bab kentine yönelik düzenlenen harekata ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

ÖSO'nun El Bab'ı IŞİD'den almasına çok az zaman kaldığına inandığını söyleyen Dorrian, "Henüz El Bab'ın içine doğru hareket edip kenti almadılar, ama buna çok yakınlar" şeklinde konuştu.

Dorrian, IŞİD Karşıtı Koalisyonun El Bab'daki operasyonların bir parçası olmadığını ve muhaliflere o bölgede hava desteği sağlamadıklarını belirtti. El Bab operasyonunun Rakka operasyonuna herhangi bir 'zarar' vermediğini vurgulayan Dorrian, Türkiye ile koalisyon arasında Rakka özelinde nasıl bir iş birliği olabileceğine yönelik diplomatik görüşmelerin ise devam ettiğini belirtti.

 

Haber Ara