Dolar

32,4853

Euro

34,7642

Altın

2.492,03

Bist

9.526,07

ABD'den büyükelçi suikastına ilişkin iddialara sert yanıt

ABD, Rusya Ankara Büyükelçisi Karlov'un suikasta uğramasının ardından ortaya atılan iddialara sert tepkide bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 06:14:16

ABD'den büyükelçi suikastına ilişkin iddialara sert yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Rusya Büyükelçisine yapılan saldırının arkasında ABD veya FETÖ'nün olduğu" yönündeki iddialara tepki gösterdi.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından "ABD veya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikastın arkasında olabileceği" yönündeki iddialara tepki gösterdi. Kirby, "Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz." dedi.

Kirby'ye “ABD veya koruduğu Gülen'in bir şekilde bunun parçası olduğu yönündeki iddialar hakkında endişeli misiniz? Buna hazır mısınız?” şeklinde bir soru yöneltildi.

Bu tür “iddiaları duyduğunu” belirten Kirby, olayın henüz çok yeni olduğunu söyledi.

Kirby, “Şu anda bir soruşturma başladı. Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz. Yoğunlaşmamız gerekiyor. Soruşturma sona erene kadar gereksiz yere bura işaret edilmemeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki iktidara her zaman destek verdiklerini dile getiren Kirby, ABD'nin bu tür suikast eylemleriyle alakası olabileceği yönündeki iddiaları reddetti.

Öte yandan Kirby, Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırının bir “terör saldırısı” olma ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtti. Kirby, “Yetkililerin soruşturmayı tamamlamasını bekleyelim.” dedi.

Haber Ara