Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

ABD'den bir günde iki farklı 'Öcalan posteri' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı'ndan, Rakka'da açılan Öcalan posterine ilişkin açıklama yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 21:24:35

ABD'den bir günde iki farklı 'Öcalan posteri' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı, Rakka'da Öcalan posteri açılması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Rakka'da poster açılmasını kınıyoruz' ifadelerine yer verildi.

Daha önce Pentagon sözcüsüne 'Öcalan posteri' sorulduğunda, herhangi bir kınama yapılmazken, ikinci bir açıklamada 'kınama' yapılması dikkati çekti.

"KINIYORUZ"

Pentagon Sözcüsü Galloway, Rakka'daki posterle ilgili yaptığı açıklamada, "PKK, 1997 yılından bu yana ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve PKK'yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK lideri ve kurucusu Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN VERDİĞİ KURBANLARIN FARKINDAYIZ"

Galloway, "ABD, NATO müttefiki Türkiye'yi onlarca yıldır PKK'ya karşı verdiği mücadelesinde desteklemeye devam etmektedir ve bu çatışmada Türkiye'nin verdiği kurbanların farkındadır" değerlendirmesinde de bulundu.

İLK AÇIKLAMADA 'KINAMA' YOK

AA muhabirinin “Rakka, ABD halkından toplanan milyonlarca dolarlık vergiler ve yerel güçleri eğiten ABD kuvvetlerinin yardımlarıyla kurtarıldı. Ancak YPG veya SDG ismini kullanan PKK/PYD, Rakka zaferini ABD tarafından da terör örgütü olarak tanınan diğer bir gaddar terör örgütü olan PKK'nın elebaşına adadı. Gaddar bir terör örgütünden ABD'nin desteği ile alınan bir şehrin kurtarılması, Washington tarafından da terör örgütü olarak tanınan başka bir gaddar terör örgütüne adanması sizin için kabul edilebilir mi?” şeklindeki sorusunu Pentagon Sözcüsü White, “Biz orada SDG (PKK/PYD) ile çalışıyoruz. IŞİD ile mücadelelerini destekledik. Bizim tek bağlılığımız IŞİD'e karşı mücadeledir ve bunu yapmaya devam edeceğiz.” sözleriyle cevaplamıştı.

ERDOĞAN: ABD BUNU NASIL İZAH EDECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin açıklama yaptı. "ABD bunu nasıl açıklayacak" diyen Erdoğan,"Rakka'da terörist başının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek? İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz" diye konuştu.

KOALİSYON SÖZCÜSÜ: TASDİK ETMİYORUZ

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçleri sözcüsü Albay Ryan Dillon da konuya ilişkin açıklama yaptı. Dillon açıklamasında, "Koalisyon, Rakka'daki kutlamaların ve Öcalan sembollerinin sergilendiğinin farkındadır. SDG (PKK/PYD) liderliği, bu (sembollerin) sergilemesini tasdik etmemiştir. Dahası, Koalisyon, Suriye'de DEAŞ'ı yenmeye odaklanmamız gereken bir dönemde bu ayrımcı sembol ve imgeleri onaylamamaktadır." ifadelerini kullandı.

HABERE GİTMEK İÇİN RESİME TIKLAYIN

ocalan

er

Haber Ara