Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

ABD'den Baas rejimine 'iğrenç ahlaksız' çıkışı

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, 'Halep saldırıları rejimin 'iğrenç ve ahlaksız taktiklerinin' örneği' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-29 02:43:49

ABD'den Baas rejimine 'iğrenç ahlaksız' çıkışı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Halep'teki saldırılara ilişkin soruyu yanıtladı.

Earnest, "Halep'te son 24 saatte 60'tan fazla kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları ve bombardıman dalgasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

Özellikle Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne ait bir hastaneye düzenlenen saldırı karşısında dehşete düştüklerini vurgulayan Earnest, burada en az 14 hasta ile 3 doktorun hayatını kaybettiğini, doktorlardan birinin kentteki son çocuk doktoru olduğunu söyledi.

Rejimin geçen hafta boyunca sivil savunma birlikleri dahil olmak üzere birçok hedefe saldırılar düzenlediğini kaydeden Earnest, "Bu Esed rejiminin ilk müdahale ekiplerine yönelik saldırılarının iğrenç bir örneğine gayet iyi uyuyor." diye konuştu.

Earnest, rejim güçlerinin birçok olayda saldırı düzenledikleri yeri ilk müdahale ekiplerinin yardım için gitmesiyle bir kez daha vurduğunu, bugüne kadar bu tür durumlarda 100'den fazla ilk müdahale görevlisinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Earnest, "Bu taktikler iğrenç, ahlaksız ve maalesef bir süredir Esed rejiminin yaptığı eylemlerle oldukça tutarlı." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara