Dolar

32,5228

Euro

34,9758

Altın

2.433,26

Bist

9.781,37

ABD'den Ankara'ya bir destek daha

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, 'Türkiye'nin uluslararası koalisyona sunduğu birçok noktadaki somut çabalarından memnuniyet duyuyoruz' dedi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 06:44:53

ABD'den Ankara'ya bir destek daha

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby'nin açıklamalarından sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey de Türkiye'nin, IŞİD'le mücadele kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyonun önemli bir ortağı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin uluslararası koalisyona sunduğu birçok noktadaki somut çabalarından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Baskey, açıklamada, Suruç'ta meydana gelen terör saldırısının ardından Türkiye'nin IŞİD'e karşı yeterince mücadele etmediği eleştirilerine, Türkiye'nin, IŞİD'le mücadelede "kritik bir ortak" olduğu karşılığını verdi.

Yaklaşık 2 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapmasıyla insani yardım çabalarına liderlik eden Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelesini de öven Baskey, şunları kaydetti:

"Türkiye, DAEŞ'e karşı mücadelede kritik bir ortak. Türkiye'nin uluslararası koalisyona sunduğu birçok noktadaki somut çabalarından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, Suriyeli ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programına ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Türkiye, yabancı savaşçıların akınını engellemek için de birçok önemli adımlar attı. Yabancı savaşçı akını sadece Türkiye'nin bir problemi değil ve bu noktada özellikle Avrupa'dakiler olmak üzere Türkiye ve diğer ortaklarımızla yakından çalışmayı sürdüreceğiz."

Haber Ara