Dolar

32,5860

Euro

34,7758

Altın

2.509,51

Bist

9.693,46

ABD'den açıklama: Türk güçleri, Irak’taki uluslararası koalisyonun bir parçası değil

ABD yönetimi, Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 01:50:55

ABD'den açıklama: Türk güçleri, Irak’taki uluslararası koalisyonun bir parçası değil

Musul'a düzenlenecek operasyona kimlerin katılacağına Bağdat'ın karar vereceğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Irak'taki uluslararası koalisyonun bir parçası olmadığını söyledi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Ankara ve Bağdat arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin açıklamalarının ardından artan gerilimi değerlendiren Kirby, “Irak'taki Türk güçleri, uluslararası koalisyonun bir parçası değil ve Başika'daki meseleyi Irak ve Türkiye hükümetlerinin çözmesi gerekiyor” dedi.

Başbakan İbadi'nin resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe gecesi yaptığı ima edilerek, “Ülkemizi, halkımızın kararlılığıyla özgürleştireceğiz, görüntülü aramalarla değil” denmişti. Cumhurbaşkanı da bunun üzerine İbadi'yle ilgili olarak, “Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil… “ ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara