Dolar

32,4975

Euro

34,7991

Altın

2.486,87

Bist

9.559,24

ABD'deki patlamanın sebebi uzaylılar mı?

SpaceX şirketine ait olan Falcon 9 roketinin patlamasının asıl sebebi, uzaylıların hava saldırısı olabilir.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 19:58:45

ABD'deki patlamanın sebebi uzaylılar mı?

Bütün dünya ABD'deki SpaceX şirketine ait olan Falcon 9 roketinin geçen haftaki patlama anını korkuyla izledi. SpaceX şirketinin CEO'su Elon Musk'ın ifadesine göre; ilk patlama oksijen tankında yaşandı ancak patlamaya tam olarak neyin neden olduğu bilinmiyor.

''UZAYLILARIN HAVA SALDIRISI OLABİLİR''

Komplo teorisyenleri ise ilginç bir iddia ortaya attı. Teorisyenlerin iddiasına göre roketin patlamasının asıl sebebi, uzaylıların hava saldırısı olabilir.

Facebook'un kullanıma geçirmeyi planladığı 200 milyon değerindeki İsrail uydusu Amos-6 patlama nedeniyle tahrip oldu. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de Afrika kıtasındaki 14'ten fazla ülkede internet erişimi sağlayacak olan Amos-6 uydusunun patlamadan ötürü kullanıma açılamayacağı bilgisini doğruladı.

UÇAN CİSİM OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Falcon 9 roketinin patlamasından itibaren, gizemli olaya aslında neyin neden olduğu ile ilgili YouTube kullanıcıları pek çok iddia ortaya attı. YouTube kullanıcılarından Graphics King, patlama görüntülerinin yavaşlatılmış halini paylaştı ve olay meydana geldiğinde roketin üstünde uçan siyah bir cismin olduğunu iddia etti.

Bazı araştırmacılara göre roketin patlaması; mekanik bir hatadan değil, başka bir gezegenden gelen uzaylı saldırısından kaynaklanıyor. Görüntülerdeki cismin insansız hava aracı ya da kuş olduğunu öne sürenler de var.

Haber Ara