Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'deki kilise saldırısı zanlısı gözaltında

ABD'deki kilise saldırısı zanlısı gözaltında

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 20:19:19

ABD'deki kilise saldırısı zanlısı gözaltında
ABD'de Güney Carolina'nın Charleston kentinde siyahi Amerikalıların gittiği tarihi kiliseye silahlı saldırı düzenlediği belirtilen zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

Charleston Emniyet Müdürü Gregory Mullen düzenlediği basın toplantısında, Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'nde yapılan dua sırasında 9 kişinin ölümüne neden olan Amerikalı zanlı Dylann Roof'un, saldırının yapıldığı yerin yaklaşık 400 km uzağında olaydan yaklaşık 12 saat sonra Kuzey Carolina'nın Shelby kasabasında gözaltına alındığını duyurdu.

Belediye Başkanı Joe Riley da basın toplantısında, "Biz Amerika'da insanların bu şekilde kaçmasına izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Güney Carolina'da Lexington'a kayıtlı olduğu belirtilen 21 yaşındaki Roof'un olayda doğum günü hediyesi olarak aldığı 45 kalibrelik tabanca kullandığı bildirildi.

- Obama: "Tarihimizin karanlık bölümü"

ABD Başkanı Barack Obama da Kaliforniya'nın Los Angeles kentine yapacağı 2 günlük ziyaret öncesinde konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, "tarihimizin karanlık bölümü" ifadesini kullanırken, bu türden açıklamaları çok fazla yapmış olmaktan yakındı.

New York Belediye Başkanı Bill de Balsio ise, Charleston'daki saldırıdan sonra şehirde güvenlik önlemlerinin artırılacağını belirterek, "Herkesin bilmesini isterim ki New York kentinde bu şekilde bir nefret olayına yer yoktur" dedi.

Olaydan hemen sonra zanlının yakalanmasına yardım edenlere ödül vereceğini duyuran yurttaşlık hakları savunucusu Ulusal Eylem Ağı (NAN) kurucu başkanı papaz Al Sharpton, saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Haber Ara