Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'deki cinayetlerin sırrı

ABD'nin Michigan eyaletine 6 kişiyi öldüren Jason Dalton'ın cinayetleri nede işlediği hala belirsiz.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 11:04:07

ABD'deki cinayetlerin sırrı

AA'nın haberine göre: ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Kalamazoo kentinde, üç farklı noktada yaptığı silahlı saldırıda 6 kişiyi öldüren Jason Dalton'ın (45) cinayetleri niye işlediği gizemini koruyor.

Saldırıların ardından yarı otomatik tabanca ile yakalanan ve ilk kez hakim karşısına çıkarılan Dalton'a 6 cinayet, 2 öldürme kastıyla yaralama ve silah yasasının ihlalleri gibi suçlamalar yöneltildiği belirtildi.

SALDIRILAR ARASINDA YOLCU TAŞIDIĞINI BİLDİRDİ

Yetkililer, yerel saatle 17.30 civarında bir otoparkta iki kadını yaralayan ardından 22.00 civarında bir oto galeri de baba oğulu, 15 dakika sonra da bir restoranın parkında 4 kadını öldüren saldırganın Uber şoförlüğü de yaptığını ve saldırılar arasında yolcu taşıdığını bildirdi.

Polisin, restoran parkındaki cinayetlerin ardından yakaladığı sanığın yakalanmaması halinde daha fazla kan dökmeyi hedeflediği tahmin ediliyor.

HERHANGİ BİR İPUCUNA RASTLANMADI

Savcının, kurbanlar arasında herhangi bir bağ tespit edemediği ve sanığın cinayetleri rastgele işlediğini düşündüğü kaydedildi. İki çocuk babası saldırganın cinayetleri niye işlediğine ilişkin herhangi bir ipucuna da rastlanmadığı belirtildi.

Suç kaydı olmayan sanığa mahkemenin kefaletle tahliye seçeneği sunmadığı da öğrenildi.

Öte yandan, kişilere kendi özel araçlarıyla müşteri taşıma imkanı sağlayan Uber şirketi yetkilileri ABD medyasına yaptıkları açıklamada, sanığa lisans verilirken gerekli güvenlik incelemelerinin yapıldığını savundu.

İki saldırı arasında sanığın aracına binen bir kişi de gazetecilere yaptığı açıklamada, Jason Dalton'ın gergin ve hızlı araç kullandığını ve yolculuk sırasında birileriyle telefonda konuştuğunu anlattı.

 

Haber Ara