Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

ABD'de WeChat ve TikTok yasaklanıyor!

18 Eylül Cuma Günü ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan basın toplantısında ‘20 Eylül'den itibaren ABD yetkilileri WeChat ve TikTok uygulamalarının ülkede indirilmesini yasaklayacak’ açıklaması yapıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 21:06:42

ABD'de WeChat ve TikTok  yasaklanıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Ağustos ayında imzaladığı İcra Kararı'ndan sonra Ticaret Bakanlığı, ülkenin ulusal güvenliğini korumak için WeChat ve Tiktok mobil uygulamalarıyla ilgili işlemlerin yasaklandığını açıkladı.

Başkan Trump, Çin Kominist Partisi'nin bu tür uygulamaları Amerika'nın ulusal güvenliğini, ekonomisini ve dış politikasını tehdit etmek ve kontrol etmek için ürettiğini dile getirdi. ABD hükümetinin bu iki uygulamanın oluşturduğu tehditlerin benzer fakat aynı olmadığına değindi. Bu tür çevrimiçi uygulamaların konum ve kullanıcılar hakkında önemli miktarda veri topladığını ve bu durumun tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. İnternette yapılan site ziyaretlerinin önemli miktarda veri topladığını ifade etti.

ABD'de üst düzey bir satış temsilcisinin gazetelere verdiği brifingde,  ABD hükümetinin, sosyal ağın ABD bölümünü satmak için bir anlaşma yapmadığı takdirde ülkede 12 Kasım itibariyle Tiktok çalışmaları kısıtlı çalışmaya başlayacağını ifade etti. Ulusal endişeleri giderecek bir anlaşma yapılmadığı sürece Tiktok uygulamasının giderek kötüleşeceğine değinen satış temsilcisi aynı zamanda kısıtlamadan önce bireysel kullanıcılar WeChat ve TikTok uygulamalarını indirmişlerse pratikte de kullanabileceklerdir açıklamasında bulundu.

Amerikalı yetkililer, ABD yönetiminin mevcut kararının sadece Amerika'da geçerli olduğunu, başka ülkelerde kısıtlamanın devam etmedi yönünde ifadesini sundu.

 

Haber Ara