Dolar

32,3364

Euro

35,1970

Altın

2.247,20

Bist

8.718,11

ABD'de Ulusal Muhafız Birliği’nden 2 asker 'aşırı sağ' bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alındı

ABD’de Joe Biden'ın resmen göreve başlamasına az bir zaman kalmışken Kongre Binası'nın güvenliğini sağlamakla görevli iki Ulusal Muhafız Birliği üyesinin görevden alındığı öğrenildi

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-19 22:44:01

ABD'de Ulusal Muhafız Birliği’nden 2 asker 'aşırı sağ' bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alındı

ABD ordusuna bağlı Ulusal Muhafızlarının iki üyesi, Başkan seçilen Joe Biden'in 20 Ocak'ta göreve başlamasına saatler kala aşırı sağcı gruplarla bağları olduğu gerekçesiyle görevlerinden alındı.

Associated Press'in ismini vermediği iki yetkiliye atıfta bulunarak aktardığı habere göre, Biden'a karşı herhangi bir girişimde bulundukları kesinleşmeyen askerlerin hangi muhafız birimlerine ait olduğu belirtilmezken, hangi milis gruplarıyla bağları olduğu hakkında da ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Pentagon'daki Ulusal Muhafız Bürosu ve Muhafızların Kongre Binası'na sevkedilmesini denetleyen DC Ulusal Muhafızları da, gelişmeyle ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Daha önce ABD Savunma Bakanı vekili Christopher Miller, “Başkentin güvenliğini sağlamada hiçbir şüpheye yer bırakmıyoruz. Bu tür güvenlik soruşturmaları genellikle kritik güvenlik olaylarında kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilir. Bu durumda askeri katılımın kapsamı benzersizdir" demişti.

ABD tarihi devir-teslim törenine hazırlanırken, başkent Washington'da 21 bin Ulusal Muhafız görevlendirildi.

USNews

Haber Ara