Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

ABD'de sosyal medyada 'iç savaş' çağrısı, 'şiddetli çatışmaya hazırlık' paylaşımları...

ABD sosyal medya platformlarında Neo-naziler ve beyaz ırkçılık yanlısı bazı hesaplar ABD başkanlık seçimi sonuçlarına tepkilerinde şiddet çağrısı yaparak “iç savaş” beklentilerini dile getirdiler.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 23:07:52

ABD'de sosyal medyada 'iç savaş' çağrısı, 'şiddetli çatışmaya hazırlık' paylaşımları...

ABD'de seçim günü olan 3 Kasım'dan sonra Facebook, Telegram, 4Chan, Instagram, Gab ve diğer sosyal medya platformlarında bazı paylaşımcıların şu mesajları kullandığı görüldü;

Bir kullanıcı, Demokrat başkan adayı ve eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın suikasta kurban gitmesinin veya istifa etmeye zorlanmasının ne kadar süreceği konusunda bir bahis açtı. Kullanıcı bir bitcoin hesap adresi paylaştı.

"İç savaş" duyuruları

Bir başka kullanıcı, beyazlar için herhangi bir “aday” olmadığını belirterek, insanların cephane stoklayıp formda kalmaları gerektiğini söyledi.

4 Kasım'da ise bir kullanıcı, o günün ikinci Amerikan iç savaşının ilk günü olduğunu yazdı.

Gab grubunda bir kullanıcı, "Oy Vermek Onları Ortadan Kaldırmaz" diyerek, Nazilerin dönüştürdüğü eski bir Hint-Avrupa sembolü olan sonnenrad ("güneş tekerleği") resimli bir oy pusulasının fotoğrafını yayınladı.

3 Kasım'da, Facebook'ta bir kullanıcı, bir tüfek resmi ve yüklü bir dergi yığını yayınladı ve paylaşımında takipçilerine hazır olup olmadıklarını sordu.

Bir Telegram kanalı, iyi yerleştirilmiş birkaç merminin nasıl büyük bir fark yaratabileceğinin örnekleri olarak her iki Dünya Savaşını örnek gösterdi.

51bG+dELcEL._SX331_BO1,204,203,200_

(The Turner Diaries, Andrew Macdonald takma adlı yazarı William Luther Pierce'ın, ABD hükümetinin şiddet yoluyla devrilmesi ve beyaz olmayan ırkların yok edilmesine ilişkin bir 1978 tarihli romanıdır. Sözkonusu kitabın bazı sayfaları, Timothy McVeigh'in 1995'te Oklahoma'da bombalı saldırı gerçekleştirdikten sonra kullandığı araçta bulunmuştu.)

4 Kasım'da bir neo-Nazi Telegram hesabı, Yahudilerin seçimi çalmaya çalıştığını yazdı. Kanal, ateşli silahlanmayı işleyen 1978 romanı The Turner Diaries'in kapağından alınan, yanmakta olan ABD haritasının ve bir erkek ve bir kadının yer aldığı bir görüntü yayınladı.

Mühimmat toplama çağrısı

Boogaloo hareketiyle ilişkili bir Telegram hesabı, Indiana'daki bir silah mağazasının rekor miktarda cephane sattığını iddia eden bir makale paylaştı. Diğer kullanıcılar, mühimmat satın almayı ve askeri mevziler yapılmasını tavsiye etti.

Bir Telegram kanalı, "Oy Vermek Onları Ortadan Kaldırmaz" sloganıyla bir elin sandığa bomba attığını gösteren poster paylaştı.

MEMRİ

Haber Ara