Dolar

32,5395

Euro

34,8920

Altın

2.432,87

Bist

9.645,02

ABD'de sinema salonuna düzenlenen saldırı

ABD'de sinema salonuna düzenlenen saldırı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 19:14:12

ABD'de sinema salonuna düzenlenen saldırı
ABD'nin Louisiana eyaletinde dün bir sinema salonunda düzenlediği silahlı saldırı sonucu iki kişiyi öldüren ve daha sonra kendini vurarak intihar eden saldırganın kimliği belli oldu.

Lousiana polisi, Lafayette kentindeki Grand 16 sinema salonunda ateş açan saldırganın 59 yaşındaki John Russell Houser olduğunu açıkladı. "Trainwreck" filminin gösterimi sırasında Houser'ın ayağa kalkıp rastgele 13 el ateş ettiğini belirten yetkililer, olay anında salonda yaklaşık 100 kişi bulunduğunu ifade etti.

Olay yerinde basın toplantısı düzenleyen Lafayette Emniyet Müdürü Jim Craft, arabasını sinemanın çıkışına park eden Houser'ın saldırının ardından kaçmaya çalıştığını fakat polisin çabuk müdahalesi sonucu tekrar sinemaya girip intihar ettiğini belirtti. Saldırıda yaralanan yedi kişiden ikisinin taburcu edildiğini ifade eden Craft, bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi gören beş kişiden birinin hayati tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Craft, sinema salonuna yaklaşık 6,5 kilometre mesafedeki bir otelde konakladığı öğrenilen Houser'ın saldırıyı neden düzenlediğine dair bir bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

Lousiana Valisi Bobby Jindal ise olaya ve yaralılara hızlı bir şekilde müdahale ederek hayat kurtaran sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Jindal, "Dünyamızda var olan kötülük hayret verici. Ama mermilere karşı arkadaşlarına siper olan insanların hikayesi hepimize umut vermeli" dedi.

"Trainwreck" filminin senaryosunu yazan ünlü komedyen Amy Schumer ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kalbim kırık. Tüm dualarım Louisiana halkı ile birlikte" ifadelerini kullandı.

Son olay, 2012 yılında Colorado eyaletinde "Batman: Kara Şövalye Yükseliyor" filminin galasında düzenlenen ve 12 kişinin ölümü, 70'in üzerinde kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı hatırlattı. Colorado'daki mahkeme, James Holmes isimli saldırganı cinayetten suçlu bulmuştu. Jüri, Holmes'e idam cezası verilip verilmeyeceğine dair kararını henüz açıklamadı.

Haber Ara