Dolar

32,5403

Euro

34,8786

Altın

2.426,35

Bist

9.713,47

ABD'de şehitler için mevlit okutuldu

ABD'nin Maryland eyaletinde hayatını kaybeden askerler için mevlit okutuldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 10:50:52

ABD'de şehitler için mevlit okutuldu

AA'nın haberine göre, ABD'nin Maryland eyaletindeki Türk Amerikan Kültür Derneğinin külliyesinde, PKK'nın düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden  güvenlik güçleri için mevlit okutuldu, Türk-Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ABD Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Türklerin yanı sıra başka milletlerden çok sayıda Müslüman katıldı.

Washington Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin Türkiye'nin bağımsızlığı ve huzuru uğruna canlarını feda ettiklerini belirterek "Özgürlüğümüzü kaybettiğimizde sahip olduğumuz hiçbir şeyin kıymetinin olmadığını bilelim" dedi. Şehitlere rahmet dileyen Çolak, geride kalan çocuk ve ailelere maddi ve manevi her türlü yardımın yapılması çağrısında bulundu.

5 bin dolar toplandı

Türk Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi'nin şehit aileleri için başlattığı yardım kampanyası hakkında bilgi veren komite üyesi ve Türk Amerikan Kültür Derneği Müdürü Ahmet Aydilek, ilk günde 5 bin dolar toplandığını belirtti. Aydilek, kampanyanın Kurban Bayramı'na kadar süreceğini, ABD'deki tüm Türklere ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

Haber Ara