Dolar

32,4503

Euro

34,4841

Altın

2.473,50

Bist

9.583,31

ABD'de seçim öncesi saldırı endişesi

ABD güvenlik birimleri, seçim öncesi 'terör' saldırısı istihbaratı alınması üzerine alarma geçti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 17:23:29

ABD'de seçim öncesi saldırı endişesi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD istihbaratı, terörle mücadele birliklerini seçimlerden önce El Kaide'nin bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığına dair alarma geçirdi.

3 EYALETTE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Amerikan yayın organı CBS'in haberine göre ülke istihbaratı, El Kaide'nin seçimlerden önce 3 eyalette eş zamanlı saldırılar gerçekleştireceğini haber alması üzerine teyakkuza geçti.

Saldırıların New York, Texas ve Virginia eyaletlerinde olabileceği düşünülürken kesin bir lokasyon bilgisine sahip olunmadığı aktarıldı.

GÜVENLİK BİRİMLERİ TEYAKKUZDA

CBS'e açıklamalarda bulunan bir FBI yetkilisi "Terörle mücadele ve iç güvenlik birimleri müteyakkız bir şekilde ABD'ye yapılacak herhangi bir tehdidi püskürtmek için tetikte bekliyor. FBI federal, devlet ve yerel birimlerle ortaklaşa çalışarak günlük düzenli istihbarat alışverişinde bulunuyor. Muhtemel tehdit tespit edilip halkın güvenliği sağlanıncaya kadar ortak çalışmalar devam edecek" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ ARTAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başkanlık seçim günü yaklaştıkça federal güvenlik birimleri çok sayıda "en kötü senaryo" planı geliştiriyor.

Geçtiğimiz hafta başında yerel polis seçim sandıkları çevresinin "çekici hedefler" olacağını ve radikal unsurlar tarafından "yalnız kurt" saldırıları için kullanılabileceği uyarısında bulunarak tedbirlerin arttırılması emrini verdi.

 

 

Haber Ara