Dolar

32,4302

Euro

34,8313

Altın

2.481,07

Bist

9.530,47

ABD'de Müslüman Belediye Başkanı adayına ölüm tehdidi

Amerika’nın Minnesota eyaletinde ilk Müslüman belediye başkan adayı olmak için yarışan Regina Mustafa, ölüm tehdidi almasına rağmen yolundan dönmeyeceğini dile getirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 10:59:15

ABD'de Müslüman Belediye Başkanı adayına ölüm tehdidi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Mustafa, adaylıkta adının geçmesinin ardından internet üzerinden ölüm tehdidi aldığını ileri sürdü.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY

Başörtülü belediye başkan adayı Mustafa'nın, Minneapolis'in 160 km güneydoğusunda Rochester şehrinde adaylık için yarışacak ancak bu geçtiğimiz hafta başında “Militia Movement” adlı bir hareket tarafından infaz edilme tehdidi aldığı ileri sürüldü.

Müslüman aday Post-Bulletin'e, “Hiçbir şekilde şahsın yakında mı yoksa ülkenin herhangi bir yerinde mi olduğunu bilmiyorum” dedi. Twitter sayfasından, “Beni yolumdan edemeyecek fakat her tehdit ciddiyetle ele alınmalıdır. Seçilmiş bir makamda toplumuna hizmet etmek isterken kimse tehdit edilmiş hissetmemelidir” diye ekledi. Tehdidin ise geçen yıl google plus üzerinden paylaştığı bir gönderiüzerine gerçekleştiğini polise bildirdi.

16hmregina.jpg_1518746200

12.000 KİŞİLİK MÜSLÜMAN AZINLIK YAŞIYOR

114.000 nüfuslu Rochester'de neredeyse 12.000 kişilik bir Müslüman kitle yaşıyor.

Tehdide cevaben Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) polisin olayı araştırmasını istedi. CAIR'ın Minnesota Şube Yönetim Başkanı Jaylani Hüseyin, “Devlet ve federal kanun uygulayıcı yetkilileri, milletimizin politik sürecine dahil olmaya çalışan bir azınlık toplum üyesini hedefleyen bu örtülü şiddet tehdidini araştırmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Star Tribune'de yer alan bir habere göre, geçen arabalardaki kişi veya kişiler Mustafa'ya bağırdı. Bir adam ise geçen yıl bir kahve dükkanında ona doğru yürüyerek “Evine dön” dedi.

“TACİZ DEĞİL TEHDİT EDİLDİM”

Rochester Polis Karakolu The Independent'a olayı araştırdığını söyledi ancak tehdit doğrudan Mustafa'yı hedeflemediği için bireyi cezalandırmak zor olacak denildi.

Mustafa ise, "Bunu bir taciz olarak ele almalarından endişe duyuyorum. Ben tacizi yaşadım. Ne demek olduğunu biliyorum. Bu bir tehdittir” şeklinde konuştu.

 

Haber Ara