Dolar

32,3282

Euro

35,0649

Altın

2.282,13

Bist

8.998,75

ABD'de konfederasyon bayrağı yasaklandı

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde parlamento binası önündeki Konfederasyon bayrağının indirilmesiyle ilgili tasarının yasallaştığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 02:59:28

ABD'de konfederasyon bayrağı yasaklandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD'nin Güney Carolina eyaletinde uzun süredir tartışmalara neden olan Parlamento Binası önünde asılı bulunan Konfederasyon bayrağının indirilmesi için engel kalmadı.

Vali Nikki Haley, birçokları için "ırkçılığın ve köleliğin simgesi", bazıları için de "Güneyin tarihi mirası" olarak görülen Konfederasyon bayrağıyla ilgili kararı imzalamasıyla bayrağa yasak getirilmiş oldu.

Parlamento binasının bahçesindeki direğe asılı bulunan bayrağın, bugün yerel saatle öğleden önce 10.00'da indirilmesi planlandı. Bayrak bulunduğu yere ilk kez 1962 yılında asılmıştı. 

Ülkede Konfederasyon bayrağıyla ilgili tartışmalar önceki yıllarda da yaşanırken, siyahların gittiği tarihi kilisede 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki Beyaz Amerikalı Dylan Roof'un söz konusu bayrakla çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasından sonra bayrak yeniden gündeme gelmişti.

Bayrak, Amerikan İç Savaşı'nın sona ermesine kadar, köleliğin yaygın olduğu, ekonomileri tarıma dayalı ayrılıkçı güney eyaletleri (Konfederasyon) tarafından kullanılmıştı. 

Haber Ara