Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

ABD'de Indianapolis’deki silahlı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

ABD'nin Indianapolis kentinde perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 8 kişi için tören düzenlendi. Törende bireysel silahlanmanın sınırlandırılması istendi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-18 01:17:34

ABD'de Indianapolis’deki silahlı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

Son aylardaki silahlı saldırılarla sarsılan ABD'de, Perşembe günü yaşanan silahlı saldırının kurbanları için çok sayıda anma töreni düzenlendi.

Bireysel silahlanmayı sınırlandırma çağrısı

Kargo ve nakliyat hizmetleri veren bir şirketin Indianapolis kentindeki bir tesisinde yaşanan silahlı saldırının kurbanları için başta saldırının yapıldığı yer olmak üzere kent genelinde düzenlenen törenlere çok sayıda kişi katılırken bölge sakinleri silah alımlarının sınırlandırılmasını talep etti.

Öte yandan polis, saldırının motivasyonunun ne olduğuna ilişkin soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Son bir ayda 70 ten fazla kişi silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Yerel saatle perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırıda, yaşları 19 ila 74 arasında değişen 8 kişi hayatını kaybetmiş, saldırganın şirketin eski çalışanı olduğu açıklanmıştı.

Adının Brandon Scott Hole olduğu belirtilen saldırgan da olay yerinde kendi silahıyla vurulmuş şekilde ölü bulunmuştu.

ABD'de silahlı saldırılarla ilgili olayları takip edip derleyen "Silahlı Şiddet Arşivi" (GVA) adlı kuruluşun verilerine göre, ülkede son 1 ayda meydana gelen 45 toplu silahlı saldırıda 70'ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara