Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

ABD'de iki Müslüman öğrenciye saldırı

California'daki bir üniversitede Müslüman bir kız öğrenci sözlü tacize uğrarken, başka bir üniversitedeki öğrencinin ise zorla başörtüsünü açtılar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 12:53:28

ABD'de iki Müslüman öğrenciye saldırı

ABD'nin California eyaletindeki San Diego ve San Jose devlet üniversitelerinde başörtülü iki Müslüman kız öğrencinin saldırıya uğradığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre ilk olay San Diego Devlet Üniversitesi'nde yaşandı.

Üniversite polisinden yapılan açıklamada, iki erkek öğrencinin, "inancı ve başkanlığa seçilen Donald Trump hakkındaki yorumları" nedeniyle Müslüman bir kız öğrenciyi taciz ettikleri belirtildi.

Tacizin okulun otoparkında gerçekleştiği ve zanlıların 18 yaşındaki kızın aracını da gasp ederek kaçtıkları kaydedildi. Tacizin sözlü gerçekleştiği ve öğrencinin fiziksel bir zarara uğramadığı kaydedildi.

Üniversite rektörü Elliot Hirshman saldırıyı kınayarak nefret suçunun kampüsteki birlik ruhuna zarar vereceği uyarısı yaptı. Polisin konuya ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi.

ZORLA BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇTILAR

Diğer bir olay ise San Jose Üniversitesi'nde yaşandı. Psikoloji öğrencisi Esra Altun, olaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. kattaki otoparkta aracına binmek üzereyken bir saldırganın arkasından gelerek başörtüsünü ve saçını çektiği söyledi.

Bir kaç saniye süren hadise sırasında nefes almakta zorlandığını ve mücadele ederek saldırgandan kurtulduğunu anlatan Altun, saldırganın hiçbir şey söylemeden gittiğini belirtti.

Olayın nefret suçu olduğunu belirten ve Trump'ın başkanlığa seçilmesinden bir gün sonra yaşanmasına dikkati çeken Altun, "Eğer başka bir nedenle bana saldırdıysa bu ilginç bir rastlantı olmalı." dedi.

Okulun Müslüman Öğrenciler Derneği Başkanı Doaa Abdelrahman, saldırının Trump'ın seçim kampanyasıyla ilintili olduğunu savunarak, "Irkçılık her zaman vardı ama Trump bunu daha da ateşledi." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara