Dolar

32,5130

Euro

34,9427

Altın

2.434,11

Bist

9.803,18

ABD'de iki gazetecinin canlı yayında öldürülmesi

ABD'de iki gazetecinin canlı yayında öldürülmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 20:22:22

ABD'de iki gazetecinin canlı yayında öldürülmesi
ABD'nin Virginia eyaletinde iki medya mensubunu öldüren kişinin meslektaşları Vester Lee Flanagan olduğu ve zanlının polisle karşılaşınca intihar teşebbüsünde bulunduğu bildirildi.

Bölgedeki şerif ofisi, iki medya mensubunu öldüren zanlının 41 yaşındaki Vester Lee Flanagan olduğunu açıkladı. Olayın ardından kaçan zanlının otobanda polis ekipleriyle karşılaşınca intihar teşebbüsünde bulunduğu kaydedildi. Hastaneye kaldırılan Flanagan'ın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Virginia Valisi Terry McAuliffe, zanlının, daha önce öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan'ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi. McAuliffe, ayrıca, konunun terör saldırısı değil, adi bir vaka olarak görüldüğünü bildirdi.

-Kanala ayrımcılık davası açmış

Kanalda, "Bryce Williams" ismini kullanan Flanagan'ın Şubat 2013'te işten çıkarıldığı ve Mayıs 2014'te kanala ayrımcılık suçlamasıyla dava açtığı öğrenildi. Ancak dava, Temmuz 2014'te düştü.

Cinayetin ardından zanlının "Bryce Williams" adıyla Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Yine de Flanagan'ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.

CBS News televizyon kanalı, Roanoke bölgesindeki yerel kanalı WDBJ-TV'de çalışan 24 yaşındaki Alison Parker ve 27 yaşındaki Adam Ward'un bu sabah canlı yayın sırasında silahlı bir kişinin saldırısına uğradığını ve iki medya mensubunun hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Muhabir Alison Parker'ın, bir kişiyle turizm konusunda röportaj yaptığı sırada öldürülmesi kamera kayıtlarına da girdi. İki gazeteciyi öldüren kişinin 6-7 el ateş açtığı belirtilmişti.

Haber Ara