Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

ABD'de bir siyahinin öldürülmesi olayına soruşturma!

Oklahoma eyaletinde silahsız bir siyahinin polis tarafından öldürülmesinin ardından Adalet Bakanlığınca soruşturma açıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 10:05:41

ABD'de bir siyahinin öldürülmesi olayına soruşturma!

AA'nın haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, Oklahoma eyaletinde 40 yaşındaki Terence Crutcher adlı Amerikalı siyahinin silahsız olmasına rağmen polis tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma başlattı.

ABD'nin merkezi güney bölgesinde yer alan Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde yaşanan olayın görüntülerinin Amerikan medyasında yer almasıyla kamuoyunda "polis şiddeti" tartışması yeniden başladı. Yerel medyadaki haberlere göre, üç çocuk babası Terence Crutcher'ın aracı, Tulsa'da seyahat ederken arızalandı.

Aracından indiği sırada gelen Betty Shelby adlı kadın polisin uyarısıyla aracına dönmeye çalışırken bir diğer polisin şok cihazına maruz kalan Crutcher, kısa bir süre sonra Shelby tarafından vuruldu. Adalet Bakanlığı, Crutcher'ın vurulduğunu gösteren görüntüler doğrultusunda olaya ilişkin soruşturma açtı. Tulsa Polis Şefi Chuck Jordan, olayı "çok rahatsız edici ve izlemesi zor görüntüler" diye tanımladı.

Öldürülen siyahinin ailesi, düzenledikleri basın toplantısında, geçen hafta 40 yaşına giren Terence Crutcher için "adalet" istediklerini belirterek, olayın polislerin "ihmalkarlık ve yetersizliği"nden kaynaklandığını savundu.

Ailenin avukatı Benjamin Crump ise "Neden siyahi ve suçsuz bir adam, yardım eli ararken göğsünden bir kurşun yiyor?" ifadesini kullanarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Amerikalı siyahiyi vuran polisin avukatı da müvekkilinin, şüphelinin elini silaha uzattığını sandığını ve olayın ırkçılıkla ilgisi olmadığını öne sürerek, "İnsanlar stres altında beklenmedik şeyler yapabiliyor" açıklamasında bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara