Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

ABD'de Biden sürprizi

ABD'de Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olacağı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 04:07:05

ABD'de Biden sürprizi

Sputniknews.com'da yer alan haberde; Biden'ın, aylar önce 2016 seçimlerinde aday olmamak için "belirgin bir neden" görmediğini ve yarışa katılma konusunda bu yaza kadar karar vereceğini açıklamasının ardından siyasi geleceğine ilişkin kararını gelecek haftalarda açıklayacağı ifade ediliyor.

72 yaşındaki Başkan Yardımcısı'nın yaz tatilini geçirdiği Delaware'deki evinde aile üyeleri ve uzun süredir birlikte çalıştığı danışmanlarıyla adaylık konusunda çalışmalar yaptığı iddiaları medyada yer alıyor. Amerikan medyasındaki haberlere göre Biden, ekibiyle olası adaylığı için bağış toplama ve gelecek yıl başında yapılacak ön seçimlerde belirlenecek strateji için şimdiden kolları sıvadı. 

Biden'ın geçen hafta 2012'deki başkanlık seçimlerinde Barack Obama için 750 bin dolarlık ciddi bir bağış toplayan iş adamı George Tsunis ile bir araya geldiği ileri sürüldü. ABD basınına göre Biden, Tsunis'in olası seçim kampanyasını yürütecek isimler arasında yer almasını istiyor.

'NABIZ YOKLUYOR'

Biden'ın Demokrat Parti içindeki güçlü isimlerden Massachusett Senatörü Elizabeth Warren ile hafta sonu bir araya gelmesi de adaylığı konusundaki söylentileri artırdı. Parti içinde "liberallerin sesi" olarak görülen Warren ile görüşmesinde Biden'ın, Demokratların aday adaylığına nasıl baktığı konusunda nabız yokladığı belirtiliyor.

Biden'ın adaylığını duyurmaya hazırlandığı yorumlarına neden olan başka bir gelişme de Kate Bedingfield'i iletişim direktörü olarak ekibine katması oldu. Bedingfield'ın yeni görevini önceki gün duyuran Biden, "Kendisi benim kilit danışmanlarımdan olacak, ofisimize büyük katkılar sunacak ve Beyaz Saray'ın tüm operasyonlarının önemli üyesi olacak" ifadesini kullandı. 

Bedingfield, 2008 yıllında Demokrat Parti'den başkan aday adayı olan partinin önde gelen isimlerinden John Edwards'ın seçim kampanyasını yürüten takımın içindeydi.

BEYAZ SARAY BİDEN'A OLUMLU BAKIYOR

 Beyaz Saray yönetiminin Joe Biden'ın başkanlık yarışına olumlu yaklaştığı görülüyor. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Biden'ın olası adaylığı üzerine bir soruya verdiği yanıtta, başkanlık seçimi kampanyasında Biden'ı başkan yardımcısı olarak seçen Obama'nın, bu seçimini siyasi açıdan "en zekice" karar olarak gördüğünü söylediğini hatırlattı. Earnest, "Bunun, Başkan Obama'nın Biden'ı başkanlığa uygun bulduğuna yönelik size bir fikir verebileceğini düşünüyorum" dedi. 

Obama'nın Biden'ı "gerçek mirasçısı" olarak görüp görmediğine yönelik bir soruya ise Earnest, "Başkan Obama, son altı veya yedi yılı aşkın sürede başarılan birçok şeyden gurur duyuyor. Bunların büyük bir bölümü de Başkan Yardımcısı Biden'ın bilgeliği, tavsiyesi ve liderliği olmadan mümkün olamazdı" diye konuştu.

 

Haber Ara