Dolar

32,5524

Euro

34,8780

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

ABD'de başkanlık seçimleri

ABD'de başkanlık seçimleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 10:54:16

ABD'de başkanlık seçimleri
ABD Demokrat Parti Etnik Gruplar Komitesi Başkanı Murat Güzel, Cumhuriyetçi Parti'nin tek başkan aday adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasında ülkedeki azınlıkları hedef aldığına dikkat çekerek, bu söyleme karşı daha aktif şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Güzel, Demokrat Parti genel merkez binasında yaptığı konuşmada bu yıl kasım ayında yapılacak başkan seçimlerinde ülkedeki etnik grupların rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokrat Parti bünyesinde kurulan Etnik Gruplar Komitesi Başkanlığı görevine getirilen Güzel, "İster birinci nesil olsun isterse üçüncü nesil olsun ABD, göçmenler üzerine kurulmuştur." dedi.

Trump'ı "ülkenin üzerine kurulduğu değerle imtihanı" sözleriyle nitelendiren Güzel, ABD'deki etnik gruplara seslenerek şunları kaydetti:

"Oluşan bu ırkçı ve ayrımcı söylemle mücadele için ülkedeki etnik azınlıkların sandığa giderek oy kullanması ve Trump'a tepkilerini göstermesi gerekmektedir. Mutlaka hepimiz oy kayıtlarımızı yaptırarak oylarımızı kullanmalıyız. Adaylardan uygun gördüklerinizin seçim kampanyalarına finansal destek verin. Eğer ekonomik bir yardım söz konusu değilse seçim çalışmalarına mesainizi harcayın. Ben Türkiyeliyim ve bütün Türkleri geleceğimiz adına bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum."

Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Hillary Clinton'un kampanyasının finans komitesinde de yer alan Güzel, aynı zamanda Demokrat Parti'nin seçici delegelerinden birisi olarak görev yapıyor.

Haber Ara