Dolar

32,5119

Euro

34,9385

Altın

2.439,53

Bist

9.716,77

'ABD'de Adolf Hitler yükseliyor'

MSNBC kanalıyla yaptığı bir röportajta ABD Cumhuriyetçi Parti’nin eski çalışanlarından Steve Schmidt, geçtiğimiz hafta yaşanan sağcı terör saldırılarını Adolf Hitler’in yükselişi olarak değerlendirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-01 09:36:12

'ABD'de Adolf Hitler yükseliyor'

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Schmidt, ABD'de yaşanan beyaz ırkçı şiddetinin artışında ise Cumhuriyetçilerin parmağı olduğunu dile getirdi. Ayrıca markette siyahi insanları vurup öldüren, önemli Demokratlara ve CNN'ye boru bombası gönderen ve sinagogta Yahudilerin hayatlarını kaybetmesine neden olan “hasta” ve “kötücül” insanların “sağ kanat propaganda endüstrisindeki” Fox News ve diğer medya organları tarafından radikalleştirildiğini belirtti.

“KARAVAN TERÖRİST DOLUYMUŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR”

Trump'ı, Fox News'ü ve Cumhuriyetileri ara seçimlerin hemen öncesinde “koca bir yalan”ı yaymakla suçlayan eski Cumhuriyetçi Schmidt, Latin Amerikalıları taşıyan sınıra taşıyan karavanın terörist ve işgalci doluymuş gibi gösterilemeye çalışıldığını ifade etti.

“Bu Trump'ın Reichstag Fire” diye konuşan Schmidt, Almanya'da Hitler iktidara geldikten bir ay sonra gücü elinde tutumak için Berlin'in Reichstag'taki parlamento binasının yakılması olayına atıf yaptı. “Propaganda” makinesinin ise Trump'ın yardımcısı Kellyanne Conway tarafından yönetildiğini ve bütün bunları yayanların “Kışkırtıcılık nedeniyle ellerini kana buladıklarını çılgın insanları tetikleyerek ve radikalleştirerek bunu gerçekleştirdiklerini” belirtti.

Kaynak: Rawstory.com

Haber Ara