Dolar

32,5314

Euro

34,8739

Altın

2.432,39

Bist

9.645,02

ABD’de 31 profesöre tutuklama!

Harvard Üniversitesi ve Boston bölgesindeki bazı üniversitelerde görevli profesörler Massachusetts Caddesi’nde trafiğin akışını durdurdukları gerekçesiyle tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-09 22:57:19

ABD’de 31 profesöre tutuklama!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Harvard Üniversitesi ve Boston bölgesindeki bazı üniversitelerde görevli profesörler, Başkan Donald Trump'ın, Obama döneminde kabul edilen ve binlerce gence geçici mülteci statüsü veren programın iptal etmesini protesto etmek amacıyla Massachusetts Caddesi'nde trafiğin akışını durdurdu. Polis, eylemde yer alan profesörleri tutukladı.

kadin
(Profesör Kirsten Weld, protesto sonrasında polis tarafından tutuklanıyor.)

HEM TUTUKLAMA, HEM PARA CEZASI

The Crimson'un aktardığına göre Cambridge Polisi, protestoculara müdahale etmeden önce, hareket etmemeleri ve trafiğin akışını engellemeye devam etmeleri halinde tutuklanacaklarını bildiren bir açıklama okudu. Cambridge Polis Departmanı sözcüsü Jeremy Warnick, protestocuların halkın huzuru bozdukları için 40 dolar para cezasına çarptırılacağını da bildirdi.

erkek
(Harvard İlahiyat Okulu'ndan profesör Jonathan L. Walton da protesto sonrasında tutuklananlar arasında.)

“AHLAKİ BİR SORUMLULUK”

Tutuklanan arasında yer alan Afrika ve Afroamerikan Çalışmaları profesörü Walter Johnson, öğrencilerinin yanında yer almasının “ahlaki bir sorumluluk” olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE BAŞKANI: “KARAR ZALİMCE”

Trump'ın salı günü aldığı karar, Harvard çevrelerinin sert eleştirisine neden oldu. Harvard Üniversitesi Rektörü Drew G. Faust, kararın “zalimce” olduğunu söyledi. Üniversitenin dekanı Rakesh Khurana da kararı kınadı. ABD'ye genç yaşta gelmiş olan birçok Harvard öğrencisi, kendilerine çalışma izni sağlayan ve ülkeden sınır dışı edilmelerini engelleyen bu programdan yararlanıyordu.

Haber Ara