Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

ABD'de 15 eyalet kapılarını Suriyelilere kapattı

Paris'teki terör saldırılarının ardından ABD'nin bazı eyaletleri, artık Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-17 10:49:37

ABD'de 15 eyalet kapılarını Suriyelilere kapattı

Ajansların haberine göre; Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının ardından ABD'de 15 eyalet Suriyeli mültecilerin girişini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Çoğunluğu Cumhuriyetçi Parti üyesi eyalet valileri, resmi internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla yaptıkları yazılı açıklamalarla, bundan böyle Beyaz Saray yönetiminin 10 bin Suriyeli mülteciyi kabul etme politikasına destek vermeyeceklerini duyurdu.

Kimi eyalet valisi Beyaz Saray yönetimine Suriyeli mülteciler konusunda daha ciddi tedbir alma çağrısı yaparken kimisi de net bir şekilde Suriyeli mültecileri eyaletlerine kabul etmeyeceklerini belirtti.

BAŞKAN OBAMA'YA AÇIK MEKTUP

Başkan Barack Obama'ya açık bir mektup gönderen Teksas Valisi Greg Abbott, Suriyeli mültecilerden bazılarının terörist gruplarla ilişkili olabileceğini gerekçe göstererek, Teksas eyaletinin herhangi bir "Suriyeli mülteci programına" dahil olmayacağını kaydetti. Abott, "Ne siz ne de hiçbir federal yetkili Suriyeli mültecilerin herhangi bir terörist aktivite içinde olmadığını garanti edemez" dedi. Valilerin bu kararı yetki tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yerel basına konuşan uzman isimler, göçmenlik kararının federal hükümetin elinde olduğunu ve valilerin buna karşı gelme yetkililerinin olmadığını savundu.

KERRY, 100 BİN MÜLTECİYİ KABUL EDECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Dışişileri Bakanı John Kerry geçen Eylül ayında yaptığı açıklamada, ABD'nin gelecek iki yılda kabul edeceği Suriyeli mülteci sayısını 15 bine çıkaracağını, 2017 yılı itibariyle toplamda 100 bin mülteciyi kabul edeceklerini açıklamıştı.

Suriyeli mülteci kabul etmeyecek eyaletler:

Michigan, Alabama, Teksas, Lousiana, Arkansas, Indiana, Mississippi, Illinois, Massachusettes, Florida, North Carolina, Ohio, Arizona, Wisconsin, New Hampshire.

Haber Ara