Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

'ABD bu gidişle yanlışlıkla Suriye’de savaşa girecek'

Foreign Policy dergisi, ABD'nin yanlışlıkla Suriye'de savaşa girme ihtimali olduğunu yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 14:57:38

'ABD bu gidişle yanlışlıkla Suriye’de savaşa girecek'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Dergide Micah Zenko imzası ile yayınlanan yazıda ABD'de başkan yardımcısı adayları Mike Pence ve Tim Kaine arasında düzenlenen televizyon tartışmasına değinilerek, iki adayın da Suriye'de yaşananlar konusunda net olmayan ifadeler kullandığını ve söylediklerinin ülkenin halkın istemediği bir savaşa girmesiyle sonuçlanabileceğini belirtti.

BAŞKAN YARDIMCISI ADAYLARI NE SÖYLÜYOR?

Tartışma sırasında moderatör Elaine Quijano'nun sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Mike Pence, partisinin başkan adayı Donald Trump'ın aksine Suriye'deki ABD askerlerinin sayısının artırılması gerektiğini söylüyor.

Sputnik'in aktardığı haberde dergi, “Amerika hemen güvenli bölge kurmalı, bunun için Arap partnerleriyle çalışmalı” diyen Pence'in, güvenli bölgeyi kimin koruyacağı ve Arap partnerlerin kim olacağı gibi sorulara ise değinmediğine dikkat çekiyor.

1025137711

KAFALAR İYİCE KARIŞTI

Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Tim Kaine de, güvenli bölge konusunda Cumhuriyetçilerle aynı fikirde olduklarını söylüyor ancak ‘güvenli bölge' yerine ‘insani bölge' ifadesini kullanıyor. İki kavram arasındaki farkın ne olduğu kafaları karıştırırken, moderatör Quijano'nun “Sayın Pence, uçuşa yasak bölgeden bahsettiniz ama burayı nasıl güvende tutacaksınız?” sorusu karmaşayı daha da artırıyor. Zira Pence ‘daha önce uçuşa yasak bölgeden' hiç bahsetmediği için bu soruya yanıt vermek yerine Barack Obama yönetiminin dış politikasının ‘Rusya'nın saldırganlığına yol açtığını' söylemekle yetiniyor. Pence ayrıca Suriye'de kurulacak güvenli bölgenin uluslararası toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtiyor, ancak bu yetkiye sahip tek kurum olan BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın veto yetkisi olduğu konusunda yorum yapmıyor.

Foreign Policy, her iki adayın da Suriye konusunda ayrıntılı bilgi veremediğine ve bahsettikleri politikaların maliyetlerini ve sonuçlarını bilmediklerine vurgu yaparak, başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump'ın konuşmalarının da pek farklı olmadığını kaydediyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara