Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD, Bitcoin kullanıcılarını takibe almış

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi eski çalışanı Edward Snowden tarafından ele geçirilen gizli Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) belgelerinden, NSA’nın Bitcoin ve diğer kripto para birimi kullanıcılarını 2013 yılına kadar takip ettiği ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-22 08:44:00

ABD, Bitcoin kullanıcılarını takibe almış

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rus yayın organı Sputnik News'in The Intercept'ten aktardığı habere göre NSA, Bitcoin kullanıcılarını öncelikli olarak takip etti ancak diğer kripto para birimlerine de ilgi gösterdi. Bu bilgiler ise Snowden'in sızdırdığı belgelerden elde edildi.

EN ÖZEL BİLGİSAYAR BİLGİLERİNE ULAŞILDI

NSA araştırmaları ise blockchain teknolojisiyle desteklenen kripto paraları kullanıcılarının faliyetlerini araştırmakla kalmadı, internet faaliyetlerini, şifrelerini ve bilgisayarların özel kimliği olan MAC adreslerini de inceledi.

Bitcoin kullanıcıları MONKEYROCKET adlı bir program aracılığıyla takip edildi. MONKEYROCKET ise Snowden tarafından 2013'te ortaya çıkarılan OAKSTAR adlı gizli bir istihbarat şemsiye programının alt programı olarak adlandırıldı. Program, birçok benzeri küçük projeyi içeriyor ve fiber optic kablolardan bilgi toplamaya olanak sağlıyor.

TERÖRİSTLERİ İZLEMEK İÇİN KURULDU AMA KRİPTO PARA KULLANICILARINI TAKİP ETTİ

MONKEYROCKET bilgi toplama programının ana hedefinin ise terörizm olduğu ifade edilirken, terör faaliyetlerine bulaşmış insanları çekmeyi ve izlemeyi amaçladığı aktarıldı.

EDWARD SNOWDEN

Snowden 2013 yılında birçok gizli Amerikan gözlem programını kamuoyuna sızdırdı. O tarihte Amerika'dan kaçan eski asker ve sistem analisti Snowden, muhbirlik ve hükümet malını çalmaktan suçlandı. Rusya'dan sığınma garantisi alan Snowden halen orada yaşıyor.

 

Haber Ara