Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesi hakkında Trump ve Macron telefonda görüştü

Beyaz Saray'a göre, ABD Başkanı Donald Trump ve Fransız devlet başkanı pazartesi günü, ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesi ile ilgili olarak bir telefon görüşmesi yaptılar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 18:17:21

ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesi hakkında Trump ve Macron telefonda görüştü

Timetürk Çeviri

Pazartesi günü, Emmanuel Macron Donald Trump ile telefonda görüştü. İki liderin gündeminde ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesi vardı. İki lider, ABD ve Fransa'nın İŞİD'i yenmek ve ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesini düşünceli ve koordine etmek için hazırlık yapma taahhüdü de dahil olmak üzere Suriye'deki durumu ele aldı.

19 Aralık'ta Donald Trump, Suriye'de bulunan yaklaşık 2 bin ABD askerinin ülkesine geri gönderilmelerinin başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Fransa, ABD'nin Suriye'den ABD kuvvetlerinin çekilmesi konusunda Washington'la temas halinde olduğunu ve ABD'nin Suriye'deki ortaklarının güvenliğinin korunması konusunda dikkat edeceğini söyledi. Emmanuel Macron, ABD liderinin kararını eleştirerek, bir müttefikin güvenilir olması ve diğer müttefikleriyle koordineli olması gerektiğini söylemişti.

Pazartesi günkü toplantıdan önce, Donald Trump defalarca Suriye'den asker çekme konusundaki fikrini değiştirmediğini, ancak operasyonun zaman alabileceğini söyledi.

Kaynak: Le Figaro, Reuters

Haber Ara