Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

'ABD birliklerinin Irak'taki varlığı engellenmeli'

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu'nun, ABD'ye ait kara gücünün ülke topraklarındaki varlığını kabul etmediği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 05:57:03

'ABD birliklerinin Irak'taki varlığı engellenmeli'

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu'nun, ABD'ye ait kara gücünün ülke topraklarındaki varlığını kabul etmediği bildirildi. Komisyon üyesi Kasim Araci, Washington'ı terör örgütü IŞİD'i takviye etmekle suçladı.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Kasım Araci, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'ye ait kara birliklerinin varlığının büyük sorunlara neden olacağını belirterek, "ABD'ye ait kara birliklerinin ülkede varlığının engellenmesi gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Washington'ı IŞİD'i takviye etmekle ve 'teröre' karşı savaşın süresini uzatmak için çaba sarf etmekle suçlayan Araci, ABD'nin IŞİD'i etkili şekilde vurmayacağını düşündüklerini savundu.

200 ABD ASKERİ RAMADİ'DE

Araci, 200 ABD askerinin ülkenin batısında yer alan Ramadi'deki Aynu'l Esed üssüne ulaştığını aktardı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, koalisyonun, Irak'a ABD askerlerinin gönderilmesi konusunu görüştüğünü açıklamıştı. 

Irak Başbakanı Haydar El İbadi daha önce yaptığı açıklamada, Irak'ın IŞİD'i yenmek için yabancı askerlere ihtiyacı olmadığını belirtmiş, "İster özel kuvvet birliği, isterse başka bir nitelikte olsun, Irak'ta her tür yabancı asker konuşlandırılması ve operasyonunun hükümetinin iznine tabi olduğunu, kendisiyle müzakere edilmesi gerektiğini" açıklamıştı.

Haber Ara