Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

ABD Başkanı Trump, Wheeler'i hedefe aldı: Portland şehri ahmak bir belediye başkanı ile asla kendini toparlayamaz

Trump, Black Lives Matter protestolarının tırmanışa geçmesinin sebebini Oregon eyaletinin Portland bölgesi yetkili davranışları olduğunu açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 18:29:20

ABD Başkanı Trump, Wheeler'i hedefe aldı: Portland şehri ahmak bir belediye başkanı ile asla kendini toparlayamaz

Trump, Black Lives Matter protestolarının tırmanışa geçmesinin sebebini Oregon eyaletinin Portland bölgesi yetkilileri olduğunu açıkladı.


George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası ABD'de büyük bir kargaşaya sebep olan ırkçılık karşıtı gösterileri ile ikonlaşan Black Lives Matter hareketi polis şiddetine karşı gösterilere devam etmişti.

ABD'nin Adalet Bakanlığı, Oregon eyaletine bağlı Portlan bölgesinde uzun zamandır süren gösterilerin muhatabı olarak yetkilileri suçluyor.


Bakanlık sözcüsü Kerri Kupec, 17 Eylül Perşembe günü yaptığı konuşmasında Portland şehrinde ki emniyet güçleri ve protestolar arasında günlerce süren kargaşanın olayları büyütüp büyütmediği yönündeki araştırmalarına devam ettiğini açıkladı.


Bu açıklama üzerine Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler, ‘Yönetim, ne pahasına olursa olsun kendi politik kazançları için başkalarının acı çekmesine neden olan gülünç bir karar aldı. Bu şehrin belediye başkanı olarak halkın yardımı ile ırklar arasında eşitliği sağlayarak, halkımızın karşı karşıya olduğu korona virüs pandemisi ve ekonomik sıkıntıları çözmek için üzerime düşen görevi yerine getireceğim' konuşmasını yaptı.


ABD Başkanı kargaşa yaşanan şehirlerde görev yapan demokrat yetkililerini ırkçılık ve ayrımcılık yapmakla suçladı. Ted Wheeler açıklamasından haberdar olan Trump, 'Tuhaf bir radikal solcu demokrat belediye başkanı. Portland şehri ahmak bir belediye başkanı ile asla kendini toparlayamaz' açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara