Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

ABD Başkanı Trump' a tepkiler devam ediyor

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı, yurt genelinde protesto edilmeye devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-13 15:16:51

ABD Başkanı Trump' a tepkiler devam ediyor
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı, yurt genelinde protesto edilmeye devam ediyor.

Bu günde Malatya Büyükşehir Kent Konseyi tarafında "Kudüs için sende bir şey yap" Kudüs için mektup yaz programı düzenlendi program kapsamında ABD Büyük elçiliğine kınama mektupları yollandı.

Soykan Parkında düzenlenen programa Sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk konuşan 8- 9 Aralıkta Küdüs'te bulunun AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya oldu. Yalçınkaya Kudüs'ün Mescid-Aksa'nın işgalci, zalim İsrail devletinin işgali altında olduğunu, müslümanların yaşadığı bölgeler insani hayatın beşeri ihtiyaçların gereği olan hizmetlerden yararlanmadıklarını ifade ederek,"Müslümanların yaşadığı yerler, şehirler İsrail devleti tarafından inşa edilmiş utanç duvarlarıyla çevrilmiş durumda. Yerleşim yerlerine yakın yerlerde metrelerce yükseklikte aşılması mümkün olmayan perde duvarlarla çevrilmiş ve adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülmüş. Yerleşim yerlerinden biraz daha uzak yerlerde yine aynı yükseklikte tel örgülerle çevrilmiş durumda. Burada yaşayan kardeşlerimiz Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ulaşma imkanı elde edememekte. Bizler Filistin'de yaşayan insanlardan daha kolay ve daha rahat bir şekilde Mescid-i Aksa'ya gidebilecek durumdayız. Öyleki Müslümanların yaşadığı Gazze'de, El Halil'de, Ramallah'ta yaşayan kardeşlerimiz 3-4 yılda bir ancak Mescid-i Aksa'ya uğrayabilmekte" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi yürütme adına konuşan Kerem Yıldırım, sol yanları olan Kudüs'ün hep acıyan yanları olduğunu belirterek,"Yüz yıldır bu acıyı çekiyoruz. Ama unutmamak gerekiyor, her doğuşun bir batışı vardır. Bu gün Kudüs'te Mescide-i Aksa zülüm eden Filistin'i kardeşlerimizi katleden siyonist katilerin de bir zevali olacaktır" şeklinde konuştu.

Düşmanlarının güçlü olmasının kendilerinin dağınıklığından kaynaklandığını belirten Yıldırım, "Müslüman aleminin kendisine bakması ve bir araya gelmesinin gerekiyor. Sadece ağlamakla bir yere varılamaz. Burada ki herkes, gelemeyenler de Kudüs'ü kendi evinden daha değerli biliyor. Yapılacak her iş, atılacak her adım Müslüman dünyası için çok kıymetlidir. Bugün burada organize edilen "Kudüs için bir şey yap" kapsamında mektup gönderiyoruz. Bu mektupların hepsi birer ebabil taşı olacak inşallah. Bu da bizim niyetimize bağlı" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara