Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

ABD basını: DSG dağılabilir

Amerikan basını, PYD'nin başını çektiği DSG'nin dağılabileceğini yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-07 14:06:17

ABD basını: DSG dağılabilir

Wall Street Journal ABD'nin, Türkiye'nin Afrin'e Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle DSG'nin dikkatinin IŞİD'den uzaklaşmasından endişe ettiği belirtilip şu iddiayı ortaya attı:

“Şimdi DSG'nin bazı üyeleri ayrılmaya başlamışken, yetkililer bu grubun dağılmanın eşiğinde olmasından endişe ediyor. Bu kişilerin gidişi Amerikan ordusu açısından, DAİŞ'le savaşta desteklediği ve silahlandırdığı savaşçıların, bir müttefik ve NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı mücadele etmeye hazırlanması anlamına da geliyor.”

TERÖRİSTLER AYRILIYOR

Gazete, “Şu an için IŞİD'le mücadeleyi terk eden ABD destekli savaşçıların sayısı kısmen düşük ama askeri yetkililer daha büyük birliklerin DSG'yi terk etmesiyle bu sayının artmasından endişe ediyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DSG'Yİ SAVAŞA ÇEKİYOR İDDİASI

Washington merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nden Suriye uzmanı Jennifer Cafarella ise gazeteye demecinde şu yorumu yaptı:

“Türkler DSG'yi, istikrarlaştırma görevini yerine getirmesini ve IŞİD karşıtı operasyonlara odaklanmasını engelleyecek şekilde bir bölgesel savaşa çekiyor.”

Cafarella, DSG'nin IŞİD sonrası dönemde birarada tutulmasının zor olduğunu belirterek, “Bu durum kaçınılmazdı. ABD, Suriye'deki diğer savaşların kendisinin dahil olmak istediği savaştan ayrı tutulabileceği umuduyla, sahada tek bir meseleye odaklanan, safça bir strateji izliyordu” yorumunu yaptı.

KOALİSYON YALANLADI

Wall Street Journal'ın görüştüğü IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon ise “DSG'nin dağıldığına dair bir şey görmedim veya duymadım” demekle yetindi.

 

Haber Ara