Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

ABD askerleri Kobani'de iddiası

ABD askerleri'nin Cerablus ve Rakka operasyonları için Kobani'de olduğu iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 01:47:22

ABD askerleri Kobani'de iddiası

AFP'nin Rojava'daki Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD askerlerinin, Cerablus ve Rakka'da IŞİD'e operasyon düzenlemek amacıyla Kobani'ye geldiği öne sürüldü.
 
YPG'li bir kaynağa göre ABD'li ordu mensupları, Kobani'yle sınır oluşturan, Fırat'ın batısındaki Cerablus ve IŞİD'in Suriye'deki kalbi Rakka'ya yönelik operasyonların planlanmasına yardımcı olacak. 

AFP'nin "Kobani'deki bir aktivist" diye tanıttığı Mustafa Abdi, askerlerin birkaç saat önce geldiğini ve Kürt savaşçıların, Arap ve Süryani savaşçılarla birlikte koordinasyonu ve hava saldırıları gibi konularda da rol oynayacağını belirtti.

ABD, Pazar günü yaptığı açıklamada askerlerinin kısa süre içerisinde IŞİD'e karşı belli görevlerle bölgede yer alacağını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da, IŞİD ile mücadele konusunda "Kobani'ye bir yıl önce yardım yapma kararı aldık" diyerek bölgede IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede Kürtlerin birlik olması gerektiğini ifade etmişti. 

McGurk, "Savaş henüz bitmedi. Kürtler her gün kayıp veriyor ve biz onları bu tehlikeye karşı birleşmeleri konusunda cesaretlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara