Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Abbas'tan Putin vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 04:21:12

Abbas'tan Putin vurgusu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Moskova yakınlarındaki Novo-Ogaryevo Başkanlık Rezidansı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Putin, ziyaret vesilesiyle ikili ilişkiler ve bölgesel konuları değerlendirme fırsatı yakalamaktan memnun olduğunu söyledi. 

Putin, Moskova Merkez Camisi açılışının tüm Rusya Müslümanları için önemli bir olay olduğunu belirterek, Abbas'a açılışa geldiği için teşekkür etti.

ABBAS: PUTİN'İN GÖRÜŞÜ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Filistin Devlet Başkanı, BM genel kuruluna gitmeden önce Putin ile bölgedeki terörizm sorununu görüşmek istediğini söyledi.

Abbas, "Bu ziyaretten sonra BM'ye gideceğiz. Bu yüzden, BM'de hangi adımları atabiliriz, bu konuyu size danışma ihtiyacını duyduk. Sadece ülkelerimiz için değil tüm dünya, tüm bölgemiz için önemli çok sayıda olay yaşanıyor. Bu nedenle, sizin görüşünüzü almak bizim için çok önemli ve gerekli" dedi. 

Kudüs'deki gelişmeler nedeniyle Filistin'in gergin bir dönemden geçtiğini kaydeden Abbas, İsrail'in yerleşim politikasını sürdürdüğünü ve Yahudi yerleşimcilerin "terörist faaliyetlere" devam ederek neredeyse her gün Filistinli gençlerin ölümüne neden olduklarını ifade etti.

Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine değinerek, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölmeye çalışıyor. Bölmekten kastım ibadet yerleri ve zamanı. Müslümanlar belli bir zamanda bir yerde, Yahudilerin ise başka bir kısımda başka bir zamanda ibadet etmesi" diye konuştu.

'SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜMÜN ZAMANI GELDİ'

Suriye'deki durumdan endişe duyduklarını dile getiren Abbas, krizin siyasi çözüm zamanının geldiğini savundu. Filistin lideri, "Çok önemli bir anın geldiğini düşünüyoruz, siyasi çözümün yaklaştığı bir an, yani kapılar siyasi çözüm için açık" dedi. 

Görüşmede ayrıca Filistin'deki enerji projelerine Rus şirketlerinin katılımı ele alındığı bildirildi. Görüşme için hazırlanan belgelerde, Rus doğalgaz devi Gazprom'un Filistin'deki Gazze-Marin yatağında çalışma olasılığını incelemeye devam ettiği belirtildi. Yatağın yaklaşık 30 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olduğu ifade edildi.

Gündemde ayrıca Batı Şeria'da, Rus şirketlerinin katılımıyla 400 megavatlık elektrik santralinin inşaat planı yer alıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara