Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Abbas'tan intifada uyarısı

Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM toplantısı öncesinde Ortadoğu'da ve İsrail ile barış arayışları için Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı görüşmede Mescid-i Aksa'daki İsrail ihlalleri devam ederse yeni bir intifada olabilir uyarısı yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 14:57:56

Abbas'tan intifada uyarısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bugün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Görüşmede İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecinin canlandırılmasının yanı sıra Mescid-i Aksa hakkında da görüşüldü.

Mahmud Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki yaptığı ihlaller devam ederse yeni bir intifadanın olacağı riskine karşı uyarıda bulundu. Abbas ,"Olanlar çok tehlikeli," uyarısı yaparak "herhangi birintifida istemiyoruz" dedi. 

FRANSA'DAN ORTADOĞU'DA ÇÖZÜM TASLAĞI

Fransa, Ortadoğu sorununa çözüm öngören bir karar taslağını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunmaya hazırlanıyor. Taslak, taraflar arasında somut bir takvim çerçevesinde müzakereler yürütülmesini öngörüyor.

Mahmud Abbas, cuma gününe kadar Paris'te temaslarını sürdürdükten sonra 29 Eylül tarihinde BM'nin 70.dönem başlangıcı toplantısına katılmak üzere New York'a geçecek.

Haber Ara