Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Abbas: Bu kara sayfa tarihten silinecek!

Filistin halkının acılarının görmezden gelinmesi nedeniyle mağdur olduğunu belirten Filistin Devlet Başkanı Abbas, “Ulusal uzlaşıyı gerçekleştirme ve anlaşmanın maddelerini uygulama konusunda çabaları sürdürüyoruz. Tarihten bu kara sayfanın silinmesi için sonuna kadar gitmeye hazırız” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-15 09:10:15

Abbas: Bu kara sayfa tarihten silinecek!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in bağımsızlığı ilan etmesinin ardından Filistinlilerin göç ettirilmesi nedeniyle ‘Nekbe' (Büyük Felaket) gününde devlet televizyonunda yayınlanan bir konuşma yaptı.

‘NAKBA SÜRECİ DEVAM EDİYOR'

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) İsrail'le ilişkilerin sınırlandırılması yönündeki tavsiyelerine uyma konusunda mesaisini ve Fransa'nın uluslararası konferans toplanması girişimi konusundaki çabalarına desteğini sürdüreceğini belirten Abbas, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne nezdindeki girişimlerine devam edeceklerini kaydetti.

Abbas, “Filistin halkı hala haksızlıktan, acılarının görmezden gelinmesinden, İsrail'in saldırılarına göz yumulmasından mağdur. Nakba süreci devam ediyor. Filistin topraklarının her noktasında daha fazla acı birikiyor” diye konuştu.

 'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA HAMAS HER SEFERİNDE GERİ ADIM ATIYOR'

“Uluslararası toplum, İsrail'in Filistin ulusal varlığını kabul etmemesini, yerleşim inşalarını sürdürmesini, kibrini, soğukkanlı infazlarını, Müslümanların ve Hristiyanların kutsallarına yönelik tacizlerini, fesat yaymaları için terörist yerleşimci çetelerin dizginlerini salıvermesini ve halkıma yönelik en çirkin suçları izlemesini seyrediyor” diyen Abbas, Hamas ve El Fetih arasındaki anlaşmazlıklara da değindi.

Filistin Devlet Başkanlığı'nın elinden geleni yaptığını ancak her defasında Hamas'ın geri adım attığını savunan Abbas, “Ulusal mutabakatı gerçekleştirme ve anlaşmanın maddelerini uygulama konusunda çabaları sürdürüyoruz. Tarihten bu kara sayfanın silinmesi için sonuna kadar gitmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor.

Haber Ara