Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

AB Zirvesi'nde Türkiye'ye yaptırım çıkmadı

Brüksel'deki zirvede Yunanistan'ın ağır yaptırım talepleri kabul görmedi. Zirvenin sonuç bildirgesinde 'Avrupa Birliği Türkiye ile diyaloğa fırsat tanımak istiyor' denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 08:09:43

AB Zirvesi'nde Türkiye'ye yaptırım çıkmadı

Avrupa Birliği liderler zirvesinde, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Fransa umduğunu bulamadı. İlk gün görüşmelerinin ardından yayınlanan bildiriden, Türkiye'ye yönelik kapsamlı yaptırım kararı çıkmadı.

Brüksel'deki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilişkiler ele alındı.
Zirvenin ardından yayımlanan bildiriden, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Fransa'nın beklediği yaptırım kararları çıkmadı.

Türkiye'ye yönelik kapsamlı yaptırım kararları alınmazken, kısıtlayıcı tedbirlere birtakım eklerin yapılacağı belirtildi.

Mart ayına dek ilişkilerdeki gidişatın izlenmesi ve bu doğrultuda nihai kararın verilmesi kararlaştırıldı.

Doğu Akdeniz gerilimi

Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'ndan, Mart ayındaki zirveye kadar gelişmelere dair rapor hazırlamaları istendi.

Borrell'den, Doğu Akdeniz konulu çok taraflı konferans teklifini ileriye taşıması da talep edildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliğin düşürülmesi, istikşafi görüşmelere yeniden başlanması da bildiride yer aldı.

Bildiride, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin karşılıklı çıkar ve işbirliğine de vurgu yapıldı. "Pozitif bir Türkiye-AB gündemi hala masada" dendi.

Birlik ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkat çekildi.
Türkiye'deki sığınmacılara finansal yardımın sürdürüleceği aktarıldı.

Bildiride ayrıca, Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik müzakerelerin BM himayesinde yeniden başlaması çağrısı da yeraldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara