Dolar

32,5217

Euro

34,8213

Altın

2.426,69

Bist

9.698,64

AB: Vize serbestisi müzakereleri Ekim'e kadar sürer

Avrupa Birliği, Türk vatandaşlarının AB ülkelerini vizesiz seyahat edebilmesine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 11:17:35

AB: Vize serbestisi müzakereleri Ekim'e kadar sürer

Türkiye ile AB arasında devam eden vizesiz seyahat görüşmelerine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Müzakereler şüphesiz Ekim ayına kadar sürecek ama giderek yaklaşıyoruz" derken, AB Bakanı ömer Çelik, Vizelerin kaldırılmasının 1 Temmuz'a yetişemeyeceğini ifade etti.

'TÜRKİYE VİZE MUAFİYETİNE GİDEREK YAKLAŞIYOR'

Türkiye ile AB arasındaki vizesiz seyahat görüşmelerinin sürdüğü duyurulurken, Alman gazetesi Bild'e konuşan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, müzakerelerin ekim ayına kadar süreceğini ve giderek sonuca yaklaşıldığını ifade etti.
 
'TÜM ŞARTLAR YERİNE GETİRİLDİĞİNDE'
 
Tusk, ''Türk vatandaşlarına ne zaman vize muafiyeti sağlanacak'' sorusuna ise, "Türkiye istisnasız tüm şartları yerine getirdiği zaman" şeklinde yanıt verdi.
 
ÇELİK: KABUL EDİLEMEZ

Konuya ilişkin bir açıklama da AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Çelik açıklamasında, vizesiz Avrupa seyahatinin 1 Temmuz'a yetişmeyeceğini belirterek, AB'nin vizelerin kaldırılması için terörle mücadele yasasının yumuşaltılması şartını da kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Çelik'in demeç verdiği Hollanda NOS TV kanalı ise, ''Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa seyahati düzenlemesi şimdilik rafa kaldırıldı.'' değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara