Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

AB, Turmp'a karşı Meksika ile 'dayanışma' içinde olacak

AB, ABD ile yapmak istediği serbest ticaret anlaşmasında umut kalmayınca, Meksika'yla ticarette dayanışma kararı aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 12:10:50

AB, Turmp'a karşı Meksika ile 'dayanışma' içinde olacak

Rudaw'ın haberine göre AB, ABD yeni Başkanı Donald Trump'ın serbest ticaret anlaşmasına sıcak bakmamasıyla ve sınırına duvar örmeyi planladığı Meksika'yla, ticarette dayanışma kararı aldı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, AB ve Meksika, iki taraf arasında 2000 yılında yapılan Serbest Ticaret Anlaşmasının (FTA) güncelleştirilmesi için yapılan müzakerelerin hızlandırılması kararı alındı.

Taraflar bu çerçevede, ​​3-7 Nisan ve 26-29 Haziran'da iki ayrı müzakere turu yapılacak.

Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo'yla AB Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström arasında yapılan telefon görüşmesinde müzakereleri hızlandırma kararı alındı.

Malmström ve Guajardo, konuya ilişkin ortak yazılı bir açıklama da yayımladı.

Açıklamada iki taraf arasındaki ticaret ilişkilerin 21. yüzyıla taşınacağı belirtilirken, güncellemeyle, istidam yaratılacağı, büyümenin güçlendirileceği, firmaların daha rekabetçi hale getirileceği ve tüketicilere artan seçenekler sunulacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Dünyada korumacılığın endişe verici bir şekilde yükseldiğine şahit oluyoruz. Şimdi fikirdaş ortaklar olarak, küresel ve açık iş birliği fikrini beraber savunmak zorundayız” şeklindeki ifadelerle, Trump'ın ABD ekonomisini korumak için serbest ticaret anlaşmalarına karşı olan tavrına gönderme yapıldı.

(DUVAR GERGİNLİĞİ ve DAHA FAZLASI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

468184

Haber Ara