Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

AB Liderler Zirvesi

Almanya Başbakanı Merkel:'(Brexit'e ilişkin) İkinci aşamaya geçebilmek için henüz yeterli gelişme yok'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 15:56:25

AB Liderler Zirvesi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin sürdürülen görüşmelerde ikinci aşamaya geçebilmek için henüz yeterli gelişmelerin olmadığını söyledi.

Merkel, Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, bugün Brexit konusunu da yoğun şekilde ele aldıklarını belirtti.

İngiltere Başbakanı Theresa May'ın iki yıllık geçiş dönemini talep etmesini "ilginç bir fikir" olarak değerlendiren Merkel, ancak bu konunun söz konusu görüşmelerin ikinci aşamasında görüşebileceğini ifade etti.

"İkinci aşamaya geçebilmek için henüz yeterli gelişme yok." diyen Merkel, 27 AB ülkesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin çok derin ve yakın olmasından dolayı bu ülke ile gelecekteki ilişkilerin nasıl olacağı konusunu derinlemesine düşünmek gerektiğini söyledi.

Aralık ayında görüşmelerin ikinci aşamasına geçilmesini istediklerini aktaran Merkel, ikinci aşamaya geçip geçilmemesinin İngiltere'nin tutumuna bağlı olduğuna dikkati çekti.

Merkel, burada en önemli konulardan birinin mali yükümlülükler konusunun olduğuna işaret etti.

AB'nin, İngiltere olmadan yoluna 27 üye ülkenin nasıl devam edeceğini de ele aldıklarını ve kendi kaderlerini kendi ellerine alacaklarını vurgulayan Almanya Başbakanı Merkel, hükümet ve devlet başkanlarının AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un önerilerine olumlu yaklaştığını kaydetti.




Haber Ara