Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

AB ile temaslarda bulunmak için Avrupa'ya gidiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temaslarda bulunmak üzere 10-13 Mayıs 2016 t

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 13:21:17

AB ile temaslarda bulunmak için Avrupa'ya gidiyor
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temaslarda bulunmak üzere 10-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Strazburg ve Brüksel'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Avrupa Parlamentosu'ndaki temasları kapsamında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall ve Avrupa Halk Partisi (EPP) Üyesi Anna Maria-Corazza Bildt ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak. Bakan Bozkır ayrıca Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ile bir araya gelecek.

Bozkır'ın Strazburg temaslarında, Schengen vizesinin kaldırılması yönünde AB Komisyonu'nun yaptığı son öneri ve AB katılım sürecimiz hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmekte.

Bozkır, Strazburg ziyaretinin ardından Brüksel'e geçerek, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn başta olmak üzere AB komiserleri ile vize ve AB sürecimizdeki son durumu değerlendirecek.

Bakan Bozkır Brüksel'de ayrıca Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüşecek.

Haber Ara