Dolar

32,3668

Euro

35,0280

Altın

2.325,52

Bist

9.123,64

AB heyetinin ziyareti ertelendi

AB Komisyonu üyelerinin mülteci konusunu ele alacağı görüşmeyi, Ankara'daki saldırı sonrası ilan edilen ulusal yas nedeniyle ertelendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 15:19:20

AB heyetinin ziyareti ertelendi

AA'nın haberine göre, AB Komisyonu'nun birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve genişleme müzakereleri ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Johannes Hahn'ın bugün başlaması planlanan Ankara ziyaretinin, ilan edilen 3 günlük ulusal yasa saygı için 14 Ekim'e ertelendiği bildirildi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 'terör' kurbanlarının ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi ve Türk halkı ve yetkililerinin acısının paylaşıldığı ifade edildi.

Timmermans ve Hahn'ın detaylarını görüşeceği Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların desteklenmesine yönelik AB taslak eylem planı, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından 5 Ekim'de Brüksel ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilmişti.

Taslak eylem planında AB, 2015-2016 döneminde Suriye ve Iraklı sığınmacılar için Türkiye'ye 1 milyar avroya kadar destek taahhüt ederken düzensiz göçmen akınının engellenmesi öngörülüyor. Eylem planının hayata geçirilmesinin Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sürecini hızlandıracağı ifade ediliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara