Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

'AB, 'Gelin Avrupa'yı kurtarın' diye Türkiye'yi çağıracak'

AA Editör Masası'na konuk olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB ile Türkiye arasındaki gerilime dair konuşurken 'AB, kısa süre sonra gelin Avrupa'yı kurtarın diye Türkiye'yi çağıracak' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 15:55:30

'AB, 'Gelin Avrupa'yı kurtarın' diye Türkiye'yi çağıracak'

Eroğlu, başkanlık sistemi tartırşmalarına ilişkin ise "Yeni sistemde başbakanlık olmayacak. Genelde cumhurbaşkanı ve yanında muhtemelen, Amerika'da başkan yardımcısı var, bizde belki birden fazla cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir. Bakanlar dışarıdan gelecek. Parlamento, vekiller kanunları hazırlayacak. Yasama ayrı yürütme ayrı bir şekilde sistem yürüyecek. Böyle bir sistem düşünülüyor" sözlerini sarf etti.

Eroğlu şöyle devam etti:

Türkiye büyüdükçe önünü kesmek isteyen devletler var. Dolayısıyla daha güçlü bir şekilde yönetilmesi gerekir. Bunun için de tek çare başkanlık sistemi. Tabii bu dönemde millete gidilmesi gerekiyor, millete gitmek için de 330 oy gerekiyor. Bizim şu anda 330 oyumuz yok. MHP ile anlaşmak suretiyle bunu millete götürmek mümkün hale gelebilir. Biz de bu yolu takip ediyoruz. Esasen daha önce çok sayıda madde olsun deniliyordu ama maddeler azaltıldı. Daha ziyade tam başkanlık, adı da cumhurbaşkanlığı olacak. Sistem olarak başkanlık ama adı cumhurbaşkanlığı olacak."

Eroğlu, FETÖ ile irtibatlı personelin görevden alınmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Haksızlık olmasın diye 7 kişilik bir komisyon var, inceliyor, teftiş ediyor, bütün bilgileri ele alıyor. Dün gece geç saate kadar ben de teker teker üzerinden geçtim ki bir haksızlık olmasın diye ama yüzde 100 emin olduğumuz aşağı yukarı 58 kişiyi uzaklaştırmak için bugün Başbakanlığa bildirdik."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara