Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

AB dersini aldı mı?

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yenel, 'Yaptığımız açıklamalar ve tepkiler neticesinde AB (terör saldırılarına tepki konusunda) dersini almış vaziyette.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 16:40:10

AB dersini aldı mı?

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin terör saldırısına verdiği tepkinin darbe girişimine oranla daha hızlı ve daha doğru olduğunu belirterek, AB yetkililerinin patlama olur olmaz hemen tepkilerini gösterdiğini ancak mahiyetini bilmedikleri için "terör" kelimesini kullanmamış olabileceğini kaydetti.

"TEPKİLERİMİZ NETİCESİNDE AB DERSİNİ ALMIŞ VAZİYETTE"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogheriniile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yazılı açıklamalarında saldırıyı "terör eylemi" olarak niteleyip, şiddetle kınadıklarını belirten Yenel, "Mogherini'nin Türkiye'ye gitmesi de söz konusu. Dolayısıyla sanırım bizim yaptığımız açıklamalar ve tepkiler neticesinde AB dersini almış vaziyette. 15 Temmuz'dan sonraki davranışlarının hatalı olduğunu zaten söylediler, kabullenmişlerdi. Hata yaptıklarını yeterince anlayamadıklarını belirtmişlerdi. Bu saldırıdan sonraki tepkileri de bunu gösteriyor." dedi.

MOGHERİNİ, DAYANIŞMA İÇİN TÜRKİYE'YE GİDECEK 

Yenel, Mogherini'nin ziyaretine ilişkin olarak da, AB Yüksel Temsilcisinin perşembe günü yapılacak AB Liderler Zirvesi'nden sonra Türkiye'ye gitmesinin beklendiğini, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü, ziyaretin amacının da terör karşısında dayanışmasını göstermek olduğunu dile getirdi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BİR DENGESİZLİK VAR"

AB ve Türkiye arasında terörle mücadele konusunda bir dengesizlik olduğunu kaydeden Yenel, "Terörle mücadelede hem biz daha çok maruz kalıyoruz hem de daha çok mücadele ediyoruz. AB, tabii bunda geride kaldı. Onların bizden beklentileri daha çok yabancı terörist savaşçılara karşı mücadele ve AB'den Suriye giden veya gitmeye çalışanlanların önlenmesine yönelik. Bizim AB'den beklentilerimiz ise PKK ve FETÖ'ye yönelik." ifadelerini kullandı.

"AB'NİN DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin AB'den beklentisinin daha çok çaba göstermeleri olduğunu vurgulayan Yenel, "Burada PKK mensuplarının rahat rahat dolaşmalarına izin vermemelerini istiyoruz. Avrupa Parlamentosunda hareket alanının olmamasını istiyoruz. Bu bakımdan sanırım AB, daha fazla çaba sarf etmeli. Bunun kurumlar olarak değil, üye ülkeler bazında yürütülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"ONLARA BASKI UYGULAMAMIZ LAZIM"

Bazı ülkelerin terör konusunda Türkiye'ye daha fazla destek verdiğine, bazılarının ise geride kaldığına dikkati çeken Yenel, "Bu konuda bizim daha fazla çaba sarf etmemiz lazım. Onlara baskı uygulamamız lazım. Onların da esasında bu konuda gerçekten çabalarını arttırmaları lazım. Bunu ne yazık ki tam olarak göremedik." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara