Dolar

32,5142

Euro

34,5596

Altın

2.493,08

Bist

9.548,09

AB’den Türkiye açıklaması

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın tamamlanmasının ardından AB'den Türkiye ile ilgili bir açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 22:42:52

AB’den Türkiye açıklaması

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın tamamlanmasının ardından dönem başkanı Slovakya'dan gelen açıklamada, Türkiye'yle ile üst düzey siyasi diyalog ve iş birliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in de katıldığı toplantının, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceğini ele almak için önemli bir fırsat oluşturduğunun ifade edildiği açıklamada, diyalog ve işbirliğinin önemi vurgulandı.

Türkiye'nin AB için ‘kilit bir partner' olduğunun altı çizilen açıklamada, “AB dışişleri bakanları, Türkiye ile siyasi olarak yüksek düzeyde, düzenli ve doğrudan diyaloğu sürdürmenin gerekliliği konusunda hemfikirdir” dendi.

AB üyesi 28 ülkenin dışişleri bakanlarının ilk olarak cuma günü kendi aralarında Türkiye ile ilişkileri ele aldıklarının hatırlatıldığı açıklamada, “Bugün AB dışişleri bakanlarının, AB Bakanı Ömer Çelik ile bir araya geldikleri çalışma kahvaltısı, son gelişmelerin ilk kez birlikte tartışılması ve AB-Türkiye ilişkilerinin daha da derinleştirmesi imkanlarının ele alınması için fırsat oluşturmuştur” ifadesi kullanıldı.

Haber Ara