Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

AB’den Türkiye açıklaması: Ankara gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınmalı

Avrupa Komisyonu, 'Türkiye'nin eylemleri AB'nin tamamı için endişe kaynağı' vurgusu yaptı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-31 14:18:02

AB’den Türkiye açıklaması: Ankara gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınmalı

Avrupa Birliği'nin (AB) politika üreten ve icra eden organı Avrupa Komisyonu, Doğu Akdeniz kriziyle ilgili açıklama yaptı.

Komisyon, Ankara'ya 'gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınması' çağrısında bulunurken "Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var" vurgusunu yaptı.

Komisyon Sözcüsü, bugünkü basın toplantısında, diyaloğun meyve vermemesi halinde, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayı devam ettireceğini söyledi.

AB dışişleri bakanlarının cuma günü Berlin'de düzenlediği gayriresmi toplantıda Doğu Akdeniz krizi de ele alınmış ve Türkiye'ye yeni yaptırımlar gündeme gelmişti.

Toplantının ardından AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliğin Doğu Akdeniz krizine misilleme olarak Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar hazırladığını, bunların 24 Eylül'deki liderler zirvesinde ele alınabileceğini söylemişti.

Reuters, cuma günü konuştuğu bir üst düzey AB diplomatının "Ankara'nın ciddi şekilde diyaloğa girmesini sağlamak için sopa (yaptıtım) kadar havuç da devrede olacak. Bu havuçlar yeni gümrük birliği konusunda ilerleme ve sığınmacı programı için daha fazla para olabilir" dediğini hatırlattı.

 

 

Haber Ara